Menu

De gamle bygninger

Når du går en tur i latinerkvarteret, så kan det godt betale sig at kigge op, og hvis det er muligt, så kig også ind i de mange gårde, der er i området, for det er ofte gamle bygninger med masser af historie.

En af de bygninger, der rummer mest historie, er selvfølgelig universitetsbygningen, og i den gamle del er der hvert år på kulturnatten åbent, og der kan du blandt andet komme ned og se de fængselsceller, som er under universitetet. Det er en noget anderledes oplevelse at se, hvordan en uddannelsesinstitution tidligere har valgt at tage konsekvensen overfor studerende, som ikke fulgte protokollen. Det er noget helt andet end de curlingmetoder, der bliver brugt i dag.

Rigtig meget at se og opleve

Det er dog langt fra det eneste, der er at se i latinerkvarteret. Mange af husene er gamle, og der har boet mange historiske personer her og eksisteret mange virksomheder i bygningerne.

Det er København indenfor voldene, og selvom mange bygninger i København gennem tiden er gået tabt under brande, og der ved genopbygninger af byen er kommet meget mere luft mellem bygningerne og i gårdene, så er det stadig den ældste del af byen, der kan opleves her. Det er stadig små, smalle gader, og det er liv 24 timer i døgnet.

Her er der en næsten vanvittig blanding af beboelse, studerende, handelsdrivende og turister, der løbende strømmer gennem de små stræder. Bare det liv, der er herinde, er en oplevelse for sig. Men samtidig at forestille sig, hvordan livet har været gennem tiderne i de mange bygninger, der grundet tidens tand alle står lidt skævt, det er i den grad også en oplevelse for sig selv.

Det er en hel verden, der er samlet på et meget lille område, og som bestemt er et besøg værd, hvis vejen går forbi København. Lige ved siden af Strøget, men måske ikke lige så godt kendt, da handelsstrøg trækker mere i de fleste end de mere unikke oplevelser og lidt alternative forretninger, der findes i denne lille del af byen, der er som ingen anden.

Så derfor, kig lidt opad, prøv at gå ned af de små sidegader, der fører forbi domkirken og universitetet, og se en bydel, som tiden har sat sit helt eget præg på, og som har været sin helt egen, siden universitetet i sin tid blev opført efter inspiration fra de andre europæiske lande, der gik forud med et samlet sted for læring og videregående uddannelse.