Menu

Distortion i latinerkvarteret

Der er altid fest og farver i Latinerkvarteret i København, men der er ekstra stor fest, når der er musikfestival med Distortion i den danske hovedstad. Men hvad er Distortion? Det kan du læse om lige her.

Den største gadefest i København

Distortion bliver nærmest større år efter år, men faktisk er der tale om en gadefest, der blev grundlagt helt tilbage i halvfemserne. Distortion blev helt præcist grundlagt i september 1998. Der var Thomas Dalvang Fleurquin, som sammen med dancehall-ikonet Andy Fresh startede Distortion som en engangsforstilling i Den Gamle Have i Tivoli den gang.

Siden juni 2000 har Distortion været en fem dages mobil festival og i 2000 var der syv forskellige fester rundt omkring i København. Gadefesten er især vokset i løbet af de seneste år, og allerede i 2011 pegede tal på at der var omkring 100.000 festglade gæster hver evig eneste dag af den populære musikfestival.

I 2011 var festivalen vokset til 56 fester, og 14 af dem var gadefester, og der var tre massive fester på henholdsvis Enghave Plads, Sankt Hans Torv og naturligvis vores eget Latinerkvarter. Også i 2014 var der 100.000 festivalgæster i den danske hovedstad og selvom der var mange mennesker, skønnede det københavnske politi at det hele foregik uden uro og problemer.

De store kunstner kommer også til Distortion

Der er mange naturligvis mange koncerter i forbindelse med Distortion, og her optræder såvel nationale som internationale personligheder. Der er endnu ikke kommet et line-up for 2020, men ved tidligere udgaver har der været store navne som fx amerikanske Waka Flocka Flama i 2016, norske Cashmere Cat i 2015, engelske Skepta i 2015, vores egne danske When Saints Go Machine i 2014, franske DJ Snake i 2013, samt de store amerikanske kunstnere Diplo og M.I.A. tilbage i 2005. Der er også kunstnere, som har optrådt ved flere udgaver. Danske WhoMadeWho har blandt andet holdt Distortion koncerter hvert år i perioden mellem 2005 og 2010.